Heycop Utrecht

Categorie
Bestemmingsplan
Over dit project

In opdracht van Plegt Vos en CBRE stelden wij het bestemmingsplan op voor het Heycop terrein in de wijk Parkhaven in Utrecht. Met het project wordt de herontwikkeling van de nieuwe stadswijk Parkhaven aan de westkant van de Utrechtse binnenstad afgerond.

Heycop is het voormalige terrein van soepfabriek Intertaste en maakt deel uit van een omvangrijk stedenbouwkundig plan waarvoor de uitgangspunten al in 1999 zijn opgesteld door gemeente Utrecht. De ontwikkeling Heycop voorziet in een modern en duurzaam plan voor in totaal 416 sociale- en vrije sector huurappartementen verspreid over 13 gebouwen inclusief 2 parkeergarages met in totaal 412 parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers. Bij de ontwikkeling is ook veel aandacht besteed aan een groene leefomgeving.

De woningen worden gebouwd op een terrein van bijna 27.000 m2 en worden gerealiseerd in verschillende woonblokken, van urban villa’s tot alzijdige woonblokken.

Heycop gaat bijdragen aan een gezonde en duurzame ontwikkeling in het centrum van Utrecht met onder andere volledig gasloze woningen en veel groen rondom de woningen. De nieuwe brede groene laan in het verlengde van het Heycopplein wordt autovrij en zal met behulp van buurtparticipatie worden ingericht met veel aandacht voor sport en spel.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen zijn gecoördineerd en samen direct onherroepelijk geworden doordat geen beroep is ingesteld bij de Raad van State.